Vatan Yahut Silistre kitap özeti Namık Kemal; sizlerin bambaşka bir savaş ortamına şahitlik etmenizi sağlayan bir kitaptır.

Vatan Yahut Silistre kitap özeti Namık Kemal; İslam Bey savaş sırasında yaralanmıştır. İslam Bey’in birliklerine kadar gelmeyi başaran Zekiye bu durumu öğrenir öğrenmez İslam Bey’in bakımını üstlenir. Çok kısa bir süre sonra henüz İslam Bey iyileşmemişken, beraber Silistre kuşatmasına katılırlar.

Bura da Zekiye savaş için evinden ayrılan ve yıllardır haber almadığı babası ile karşılaşır. İki sevdiği adamı da bu kuşatma sayesinde bulan Zekiye oldukça mutludur. Kırım kuşatması da başarı ile tamamlanmıştır. Kısa süre sonra Zekiye’nin babası kızını tanır ve olup bitenleri öğrenir.

Kitap sonunda Zekiye ile İslam Bey, savaştan kurtulmuş ve evlilik hayallerini gerçekleştirirler. Bu kitap aslında bir kahramanlığın başyapıtıdır. Kadınlarımızın da Kırım savaşında göstermiş oldukları yüksek performans ve cesaret örneğidir. Bir kadının sevdiği için, vatanı için neler yapabileceğini, neleri göze alacağını gösteren oldukça başarılı bir yapıttır.

Namık Kemal Vatan Yahut Silistre kitabı ile okuyucu kitlesini bir kez daha şaşırtmayı başarmış ve usta kalemi ile oldukça sürükleyici bir romanı kaleme almıştır. Özellikle halkın sıkıntı ve dertlerini kaleme almaya çalışan yazar, bu romanı ile oldukça başarılı olmuştur. Bir kadın ve uğruna yapabileceği bir aşkın konusunun yanı sıra Kırım savaşındaki tüm gerçekleri de şeffaf bir şekilde anlatımda bulunan yazar, sizlere hem acıyı, hem aşkı anlatarak hem de savaşın tozlu yüzünü silerek bir kez daha aydınlanmanızı sağlıyor. Vatan Yahut Silistre kitap özeti ile değil kitabın kendisini okuyarak, içinde kaybolacağınız bir hikayeyi sizlere sunuyor. Namık Kemal bu eseri ile oldukça övgü almış ve adını halkın romancısı, şairi olarak bir kez daha duyurmayı başarmış başarılı bir kalemdir.